Tudtátok, hogy a strucc a bolygónkon élő legnagyobb madár, illetve a közhiedelemmel ellentétben nem dugja a fejét a homokba?

Nem is tudná, mert a Szavannán és Afrika félsivatagos részein nem bírja belefúrni fejét a földbe. Pusztán lefekteti, és ott egyrészt bogarak után hallgatózik, másrészt így próbál rejtőzködni a ragadozók elől munkavégzés helyett.

A strucc egyébként előrefelé tud rúgni, ezért hátulról kell befognunk úgy, mintha meg akarnánk dugni: egyik karunkkal elkapjuk a testét, a másikkal meg a fejét és a tenyerünkkel gyorsan eltakarjuk a szemeit. Olyan buta állat, hogy ettől garantáltan beparázik és nem fog védekezni.

A mitológiai részt a Wikipédián is ellenőrizheti bárki, aki nekem nem hitte volna el. Holnap a Mikulásról lesz majd szó.

 [18:08]


- - -


- - -


címlap
levelesláda






©2002-4 angelday
Minden jog fenntartva, beleértve a megfilmesítés jogát is

I am the bitch of
Index and Movabletype