Január 10 óta a lokál plázák is vetítik igen nagy napi előadásszámban a Gyűrűk Ura című könyvből készült produkció film változatát, amire végül egy magát megnevezni nem kívánó multicég néhány lelkes, ám alulfizetett könyvelője vásárolta be magát egy <TR> hosszúságban. Nekem is csöppent a jóból, úgyhogy a Mamutban levő Miró caféban gyülekeztünk, ami igen érdekesnek és hasznosnak bizonyult, mert én például vérnarancs-szódát ittam, amit ráadásul nem is én fizettem, csak a jegyet, de az meg sok darabból állt és nem volt szétvágva, így vicces alakzatokat lehetett harmonikázni belőle.

Rövid egészségügyi séta és tömegben úszkálás ("a kólát felejtsd el, fátter") után kikötöttem a terem mértani közepén! Igenn!! Azt hittem, hogy ilyesmi már csak a mesében van, pedig nem. Éljenek tehát a magukat megnevezni nem kívánó multicégek, azok alkalmazottjai és annak homoszekszuális metszetei!

A magát megnevezni nem kívánó multicég alkalmazottja egyébként az ajtóban sorban állva elmondta nekem, hogy egyik ismerőse már látta filmet, aki szerint rossz lett. Magamban azt reméltem, hogy ez az ember mellettem ül majd előadás alatt és két percenként elszólja magát, hogy "jó rész jön". Azt feleltem hát politikailag korrektül, hogy bizonyára egy deszka-hülye Harry Potter rajongóról lehet szó, akinek a véleményére ezúttal nem adunk. És nem is.

Noha látszólag nulla szakmai gyakorlata van, Peter Jackson, a rendező/forgatókönyv író valószínűleg sejthet valamit a filmkészítésről és mesemondásról. Komolyan mondom, meg voltam győződve arról, hogy megaprodukciók nem lehetnek jók. (Nekem igazából az EPI sem tetszett annyira. Sőt.)

(Erről az egészről egyébként Cs. Péter barátom jut eszembe, aki viszont arról volt meggyőződve, hogy alkoholos befolyásoltság alatt nem áll fel a pénisze. Miután aztán Wiesben, a Las-Wies-Vegas nevű éjszakai mulatóhelyen a deklaráltan magyar származású ledér hölgy ruhátlanul vonaglott előtte fellációt, illetve egyéb, történetünk szempontjából érdektelen dolgokat imitálva, nos, Cs. Péter csak annyit fűzött a dologhoz, hogy akkor ezen a ponton felülbírálná sok éves, a részegségre és pénisz állapotra vonatkozó, látszólag megdönthetetlennek tűnő tapasztalatát.)

Más relációban most én is így tennék: a megaprodukciók igenis lehetnek jók. Szóval megnéztem a héten másodszor is a filmet és egy eredeti hanggal való vetítésre még mindig jónak érzem magam. [23:08]


- - -


- - -


címlap
levelesláda


©2002-4 angelday
Minden jog fenntartva, beleértve a megfilmesítés jogát is

I am the bitch of
Index and Movabletype