A Plastik 2002-2004 között készített archívumát látod. A restaurációs projektet cherockee készítette. Alul a "Tovább" linkkel lehet lapozni, van vagy 83 oldal. Az anyag újrapublikálása: 2012. augusztus 7. Jó szórakozást! Üdv, Józsi.

Ez itt a Plastik archívuma, a ketrec. Ide zárjuk be a korábbi bejegyzéseket, amik dátum szerinti bontásban érhetők el. Egyéb magyarázat? Ja igen, bal gombbal kell kattintani a hiperhivatkozáson.

Vissza --- Első oldal


2002.01.23.

Ez egy cérna nap [17:26]


- - -
2002.01.21.

"Kérkedhetnék, hogy megdugtam egy rendőrnőt. Szerinted fogok?"

Tegnap tök jó lett volna, ha eszembe jut az a triviális kifejezés olaszul, hogy jó éjt. Valamiért mégsem ugrott be, de rögtön kihívásnak éreztem a dolgot és elkezdtem intenzíven gondolkodni: a jó reggelt buon giorno, a jó estét meg buona sera és aztán mondják még a jó éjtet is, de az egyszerűen nem ment. Viszont nem úgy nem ment, hogy nem jutott eszembe, de a nyelvemen volt és csak kicsit kell töprengenem fölötte, hogy bevágjon, mint a legnagyobbak: nem. Üres folt, mintha soha nem is hallottam volna róla.

Annyit ihattam, hogy elpusztultak az agysejtjeim és fogalom nélkül vagyok? Komolyan, ha már egy ilyen végtelenül egyszerű dolog sem megy, mire számíthatok? Ilyen kérdéseken gondolkodtam egy olyan órán keresztül, amíg álommanó el nem röppentett a vad képzettársítások birodalmába.

Lelki szemeim előtt láttam az amúgy sem túl kövér agykérgemet, próbáltam beradarozni azt a területet, ahol az olasz napszakok vannak betárazva, repültem ottan a 3D agytekervények fölött, szürke volt, meg render és environment mapping. Aztán meg véltem találni a jó reggelt és jó napot leképződéseit, pontosan úgy, mint ahogy Josselin Beaumont találta meg Farges (fárzs, a jó öreg fárzs!) orrát a kávézóban, és akkor meg lebuktam egy szintet, bele a masszába, nézni az adatot. Nem volt ott semmi.

Azt gondoltam, hogy reggelre minden jó lesz, ébredés után félálomban majd eszembe jut az a rövidke kis szó és egy boldogabb napnak nézek elébe. Hát nem jutott eszembe, ugyanakkora dermesztő homály, mint eddig. És a legjobban az bazmeg bosszantott, hogy egy egyszerű kis apróságról van szó. Egy kis érdektelen szar kifejezésről, ráadásul nem is nagyon használják. Nem, akkor sem fogok utánanézni, meg kell várnom, hogy magamtól jöjjek rá, ott van az halványan gravírozva a kéregbe. (Báz.)

De nem volt, úgyhogy le is álltam ezen szarozni, beleuntam, le van szarva, nem érdekel, feladom. Aztán 9 óra 23 perckor beugrott a válasz, de úgy, hogy tulajdonképpen nem is erre gondoltam: buona notte. BUONA NOTTE! Nem volt villámfelismerés és nem volt megkönnyebbülés sem, mint egy jobbféle kiadós kákkánámáná után (és nem is kell, hogy feltétlen elvékonyodó Nike alakot formáljon!), simán csak eszembe jutott, mintha mindig is tudtam volna, totál nem értem.

A sztorit elmeséltem olasz óra után a tanárnőnek is, teljes érdektelenség. Ez az én formám. [21:37]


- - -

4 db hozzászólás

  tomika - 02.02.05. 08:48

egy barátnöm olaszban táncol, éjjeli mulatókban. iszonyú jó csöcsei vannak.


  ildiko - 02.02.03. 14:36

pomodoro kontest


  muzsa - 02.01.31. 18:22

Tu vuo' fa' ll'americano
mericano, mericano...
sient'a mme chi t' 'o ffa fa'?
tu vuoi vivere alla moda,
ma se bevi "whisky and soda"
po' te siente 'e disturba'...
Tu abball' o' rocchenroll
tu giochi a baisiboll...
ma e solde p' e' Ccamel
chi te li dà?
la borsetta di mammà!?


  etele - 02.01.24. 21:02

Már egy hete nem szólalt meg a robotom.

2002.01.20.

Igazán forradalmi tettet vittem tegnap véghez: összeszedtem az összes Gameboy és Playstation játékomat, beraktam őket egy nejlonszatyorba, aztán elbattyogtam egy szakboltba, és egyszerűen eladtam őket.

Az ügyleten nominálértékben buktam legalább száz rugót, de mégis örömmel tölt el, hogy képes voltam megcsinálni. A játékokért kapott pénzt még aznap este elmulattam, ami szintén jól esett. Azt hiszem, megindultam a lejtőn, de nem tudom eldöntetni, milyen irányban.

A mulatás rész is nagy dilemma: három hete voltam snowboardozni a szomszédos Ausztriában ("zwölfisch"-people) és iszonyatosan bebasztam az egyik bal bordámat. De olyan szinten, hogy ha tüsszentek, vagy fekvő helyzetből próbálok felkelni, meghalok. Minden egyes buli, amin részt vettem azóta valahogy meghosszabbítja az amúgy sem rövid gyógyulási folyamatot, ráadásul egy hölgy egyszer rámért (?!) egy elég erős ütést pontosan a fájó részre, úgyhogy a kiindulási állapothoz képest is romlott a helyzet.

"Férfias sebek", mi? (Hülye etele.) [18:31]


- - -
2002.01.15.

Január 10 óta a lokál plázák is vetítik igen nagy napi előadásszámban a Gyűrűk Ura című könyvből készült produkció film változatát, amire végül egy magát megnevezni nem kívánó multicég néhány lelkes, ám alulfizetett könyvelője vásárolta be magát egy <TR> hosszúságban. Nekem is csöppent a jóból, úgyhogy a Mamutban levő Miró caféban gyülekeztünk, ami igen érdekesnek és hasznosnak bizonyult, mert én például vérnarancs-szódát ittam, amit ráadásul nem is én fizettem, csak a jegyet, de az meg sok darabból állt és nem volt szétvágva, így vicces alakzatokat lehetett harmonikázni belőle.

Rövid egészségügyi séta és tömegben úszkálás ("a kólát felejtsd el, fátter") után kikötöttem a terem mértani közepén! Igenn!! Azt hittem, hogy ilyesmi már csak a mesében van, pedig nem. Éljenek tehát a magukat megnevezni nem kívánó multicégek, azok alkalmazottjai és annak homoszekszuális metszetei!

A magát megnevezni nem kívánó multicég alkalmazottja egyébként az ajtóban sorban állva elmondta nekem, hogy egyik ismerőse már látta filmet, aki szerint rossz lett. Magamban azt reméltem, hogy ez az ember mellettem ül majd előadás alatt és két percenként elszólja magát, hogy "jó rész jön". Azt feleltem hát politikailag korrektül, hogy bizonyára egy deszka-hülye Harry Potter rajongóról lehet szó, akinek a véleményére ezúttal nem adunk. És nem is.

Noha látszólag nulla szakmai gyakorlata van, Peter Jackson, a rendező/forgatókönyv író valószínűleg sejthet valamit a filmkészítésről és mesemondásról. Komolyan mondom, meg voltam győződve arról, hogy megaprodukciók nem lehetnek jók. (Nekem igazából az EPI sem tetszett annyira. Sőt.)

(Erről az egészről egyébként Cs. Péter barátom jut eszembe, aki viszont arról volt meggyőződve, hogy alkoholos befolyásoltság alatt nem áll fel a pénisze. Miután aztán Wiesben, a Las-Wies-Vegas nevű éjszakai mulatóhelyen a deklaráltan magyar származású ledér hölgy ruhátlanul vonaglott előtte fellációt, illetve egyéb, történetünk szempontjából érdektelen dolgokat imitálva, nos, Cs. Péter csak annyit fűzött a dologhoz, hogy akkor ezen a ponton felülbírálná sok éves, a részegségre és pénisz állapotra vonatkozó, látszólag megdönthetetlennek tűnő tapasztalatát.)

Más relációban most én is így tennék: a megaprodukciók igenis lehetnek jók. Szóval megnéztem a héten másodszor is a filmet és egy eredeti hanggal való vetítésre még mindig jónak érzem magam. [23:08]


- - -
2002.01.12.

A Stexes Bratyók nevű Szilágyi utcai formáció vonatkozó passzusával indítanám útjára a plastik második kiadását, melyet hosszas vergődés eredményeként láthat a tisztelt olvasó.

"Kiveszi a szájából a kibaszott pecket
Eldobja messze a kibaszott mankót
Amikor én nyelveken szólok
Amikor végre mondom a frankót"

 [16:18]


- - -

2 db hozzászólás

  csapdani - 02.12.24. 22:54

what the fuck?


  JPS - 02.01.31. 13:54

Ize-mize

levelesláda


©2002-4 angelday
Minden jog fenntartva, beleértve a megfilmesítés jogát is

I am the bitch of
Index and Movabletype